Synundersökning

Vi rekommenderar alltid en synundersökning när du ska skaffa linser eller köpa nya glasögon

Boka synundersökning

En synundersökning tar ca 30 minuter. Vi gör en grundlig genomgång av dina ögon och din syn.

Till vår hjälp har vi modern digital optikerutrustning, men vi använder också traditionella mätmetoder för att säkerställa ett korrekt resultat.

Kontrollera ögonhälsan

Vid en ögonhälsoundersökning gör vi en mer djupgående undersökning där alla steg i en vanlig synundersökning ingår.

Därutöver gör vi även en synfältsmätning samt fotograferar ögonbottnarna. Bilderna granskas av en ögonläkare i syfte att utesluta tidiga tecken på de vanligaste ögonsjukdomarna.

Ögonhälsoundersökning

Vi kan också skriva remiss till ögonmottagningen vid Nyköpings lasarett vid misstanke om sjukdom för vidare undersökning. Gäller det barn under 8 år ska du vända dig till BVC.

 

syntest_nyköpingsoptiker

Syntest för Körkort

Ett syntest för körkort är enklare än en traditionell synundersökning. Vi gör en sk visusmätning där man tittar på synskärpan. Därutöver gör vi också en synfältsmätning.

Vi hjälper dig fylla i rätt blankett, så att du kan skicka in din ansökan om körkort. Undersökningen tar ca 10 minuter och kostar 100kr att genomföra.

Skulle det visa sig att du behöver glasögon eller linser för att få köra köra bil så gör vi en vanlig synundersökning för glasögon (se ovan).

Du måste ha ett godkänt syntest för att få ansöka om ett körkorttillstånd.
Det innebär att du måste se ordentligt för att få köra bil, vilket är bra för alla i trafiken.

Godkänt syntest för ansökan om körkortstillstånd inom grupp 1 (AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort). Vi har också möjlighet att utfärda synintyg för förlängning av högre behörighet för dig under 45år.

Det krävs att du har god syn för att få framföra ett fordon som kräver körkort.

Med hjälp av glasögon eller linser kan vi åtgärda eventuella synfel som du vet att du har eller som framkommer vid synundersökningen.

Boka tid

Fråga oss gärna mer om synundersökningen eller läs direkt på transportstyrelsen. Där finner du allt kring körkortet samlat på ett och samma ställe.